Vann i Ringerike, Viken (447 moh)
Vesleflåtan
Fiskevann hvor det går virkelig fin fisk
Stangfiske
Ørret, sik, abbor
Litt info om fiskeplassen
Store vulgataklekkinger fra siste halvdel av juni til litt ut i juli. Et svært populært og bra vann for fluefiske. Mye fin ørret fra 300 til 600 g og mulighet for kilosfisk. Svært mye slank sik opp til drøyt 30 cm. Sjelden sik over 300 g.
Det vannet i Marka med tettest sikbestand. Denne næringskonkurransen er ikke gunstig for ung ørret. De siste årene har det derimot vært så gode vekstsesonger at ørreten har vært veldig fin likevel.
Sikstimene vandrer opp i Kanalen for å gyte i november. Da er OFA på plass og fisker ut opptil 1000 sik hver høst. Ikke spesielt mye abbor, men den er kjent for å være virkelig flott i størrelse. Noen store abbor har av en eller annen grunn en helt nydelig gulfarge i skinnet. De omtales ofte som «gul-abbor»av lokale fiskere. Fangstrapportene viser godt med abbor mellom 300 til 500g, som enten er tatt på mark og dupp, spinner eller wobbler.
I 2009 ble det tatt flere virkelig store abbor, inkludert en på over 1,5kg.
Abboren blir stor siden den spiser sikyngel. Flytering anbefales for flue, siden det ofte vaker langt ute. Til sik lønner det seg å bruke litt underdimensjonerte vulgataklekkere, men regn likevel med mange bomtilslag.
OFA driver stamfiske til klekkeriet i innløpselva (Kanalen) i hele oktober. Der dukker det opp mye fin gyteørret fra 400 til 700g, og noen gamle hannfisk opp til 1,3kg. Hvert år pleier det også å komme et par smellfete sikspisende storørret på mange kilo. OFA fikk en hannfisk over 7kg i 2011. Den samme fisken hadde de strøket og merket på samme sted høsten 2009, da veide den 6 kg. OFA har også strøket fet hunnfisk på over 5 kg her.
Egentlig er det veldig mye fin gytefisk å se i bekken i forhold til hva som rapporteres tatt på stang.
Vannet tåler et langt større uttak av matfisk. Stamfiskelaget melder at kvaliteten på gytefisken har
vært markant bedre høsten 2015 og 2016. Nå er også rognen de får inn herfra mye rødere enn før, noe som
er et godt tegn med hensyn på kjøttfargen. Det er fristene å tenke at dette endelig er gevinsten for uttaket av sik, men den samme positive tendensen har OFA sett over store deler av Marka de siste årene. Mest sannsynlig er det gunstige vekstsesonger med optimal temperatur over lang tid som er hovedårsaken.